SeneCura SeniorCentrum Liberec

Tichý svět pomáhá nedoslýchavým klientům

Moc rádi jsme v našem SeniorCentru Liberec mohli opět přivítat dámy z organizace Tichý svět. Máme s nimi od roku 2020 navázanou spolupráci, která spočívá v možnosti nedoslýchavým nebo neslyšícím klientům vyřídit své úřední záležitosti prostřednictvím služby Tichá linka.

Tentokrát do našeho SeniorCentra dámy přijely klientům přednést zajímavou prezentaci. Poradily jim, jak a kde se dá žádat o nová sluchadla. Vysvětlily, jak často a v jaké výši na ně přispívají zdravotní pojišťovny.

Prozradily nám i další vychytávky, které umožňují lidem s poruchou sluchu díky moderní technologii rozumět hlasu v televizi, v kině, při telefonování v mobilu a žít tak kvalitnější život. Mluvená řeč byla zároveň v reálném čase doslovně přepisována a prostřednictvím projektoru vysílána na plátno. Klienti, kteří dobře neslyšeli, mohli vše, o čem se hovořilo, číst a neuniklo ani jediné slovo.

Organizace Tichý svět působí v Libereckém a dalších devíti krajích. Poskytuje osobám se sluchovým postižením všestrannou podporu v podobě sociálních služeb, které jim ulehčují začlenění se do společnosti. Rádi pomohou i našim klientům. Budete-li potřebovat jakékoliv informace z této oblasti, obracejte se prosím na sociální pracovnice (tel.: 702 293 639 nebo 602 269 090), které vám zprostředkují poradenství s Tichým světem.

 

 Další článek