SeneCura SeniorCentrum Liberec

Zahradní slavnost v SeniorCentru Liberec

V SeniorCentru Liberec se konala nezapomenutelná Zahradní slavnost v duchu retro americké pouti. Tato akce, která se odehrávala ve stylově vyzdobené jídelně a přilehlé terase, přilákala kolem 130 návštěvníků, mezi kterými byli nejen klienti domova, ale také jejich rodiny a přátelé.

Úvodní slovo přednesla paní ředitelka, která zdůraznila důležitost takovýchto společenských událostí pro posílení mezilidských vazeb a podporu aktivit pro seniory. Poté své slovo předala koordinátorce organizace Nedoklubko, pro kterou byla akce také charitativní. Celé léto před slavností se klienti SeniorCentra zúčastnili výroby originálních keramických výrobků, které si návštěvníci mohli zakoupit. Výtěžek z prodeje v celkové výši 8 720 Kč poputuje právě do organizace Nedoklubko a neonatologickému oddělení Krajské nemocnice Liberec, čímž se tato akce proměnila v krásnou možnost, jak podpořit dobrou věc.

Po emocionálním úvodu nastal čas na zábavu. Na scénu nastoupila hudební skupina Tylda a Matylda, která v průběhu odpoledne vystoupila ve třech půlhodinových blocích, a svým energickým vystoupením tak rozproudila atmosféru. Návštěvníci se zapojili do zpěvu i tance a společně vytvořili radostnou atmosféru, která naplnila prostor. Program dále pokračoval vystoupením břišních tanečnic ze skupiny Farah Liberec a mladého páru Vítka a Ellen, který nás okouzlil latinskoamerickými tanci. K završení úspěšného odpoledne si pak všichni společně užili vystoupení country kapely Všude doma, která hrála až do večera.

Po celou dobu slavnosti si návštěvníci mohli pochutnávat na tradičních amerických pouťových pochoutkách jako marshmallow, popcorn, grilovaná kukuřice, cukrová vata, zmrzlina, ledová tříšť, které navodily náladu pravé americké pouti. Nechybělo klasické mlsání jako hamburgery, grilované maso a klobásy, několikero druhů jednohubek a dezertů a mnoho dalšího.

Nezapomněli jsme ani na děti – pro nejmladší návštěvníky byla připravena zábava v podobě střelnice, kde si mohli vyzkoušet střelbu na ručně vyrobené růže. Tento atraktivní prvek přilákal mnoho dětí a přispěl k celkovému veselí a radosti, které slavnost provázely.

Zahradní slavnost v SeniorCentru Liberec byla důkazem toho, jak mohou být podobné akce prospěšné pro komunitu a jak mohou vytvářet příležitosti pro setkávání, zábavu a podporu těch, kteří to potřebují.

Předchozí článekDalší článek