SeneCura SeniorCentrum Liberec

SeniorCentrum Liberec: Projekt #jsemlaskavec

Dne 25. 10. 2023 nás navštívili žáci 6. třídy Základní školy Liberec, Aloisina výšina 642. V rámci projektu #jsemlaskavec, ve kterém jde o rozdávání dobra, se žáci sami rozhodli rozdat radost seniorům, a vybrali si naše SeniorCentrum Liberec.

V jídelně, kde proběhlo společné setkání, žáci nejprve našim klientům jeden po druhém přednesli krásné básně, dvě děvčata s úsměvem zazpívala, a dokonce se klienti dočkali i úžasného gymnastického vystoupení mladého chlapce. Žáci také připravili překvapení. Ve škole napekli pro klienty muffiny, k nimž přidali milé vzkazy jako např. „Doufáme, že vám bude chutnat.“, „Přeji hodně štěstí a zdraví a ať vám to chutná.“, „Mějte hezký zbytek dne.“, „Užijte si podzim!“. 

Poté si žáci s klienty i popovídali. Zajímalo je totiž, jak se v domově pro seniory lidem žije. Proto si pro ně na závěr připravila sociální pracovnice Bc. Hana Zummerová i malou přednášku o tom, jak se k nám klienti dostávají a proč, a co jim je zde poskytováno.

Děkujeme tímto za skvělý nápad žáků potěšit naše klienty a rozšířit si vlastní obzory, a věříme, že se v budoucnu opět setkáme.

Předchozí článekDalší článek