SeneCura SeniorCentrum Liberec

Zahradní slavnost SeniorCentra Liberec

V úterý 5. září 2023 se v našem domově pořádala každoroční oslava konce léta, nazývaná jako Zahradní slavnost. Pro toto rozloučení s létem jsme si tentokrát zvolili téma Slunce, seno, SeneCura. Jak už sám název napovídá, lehce jsme se inspirovali Troškovými letními komediemi.

Lehce po 13. hodině se úvodního zahajovacího slova ujala naše paní ředitelka Lucie Čechová. O krásný hudební recitál lidových písní se postaraly děti z nedaleké ZŠ ve Vratislavicích nad Nisou. Ty poté vystřídali klienti našeho domova, kteří si společně s aktivizačními pracovníky nacvičili hned tři veselá vystoupení plná humoru, zpěvu a tance. Zde byla inspirace Troškovými komediemi nejvíce patrná.

Poté vystupovala liberecká taneční skupina s názvem Wings. Pozvání přijal i kouzelník, pan Šmíd, mistr ČR v mikromagii, který postupně obcházel všechny účastníky a předváděl jim své magické triky, nad kterými jsme všichni jenom tiše žasli a vůbec jsme nechápali, jak svá mimořádná kouzla provádí. K poslechu a tanci hrála po celou dobu kapela Všudedoma.

V závěru tohoto shrnutí Vám zkusíme přiblížit i skladbu pochoutek, které si pro nás připravili v kuchyni. Na grilu se nám dozlatova grilovala krkovička, krůtí prsa, plecko a čtyři druhy klobásek a na rožni se opékala šunka od kosti. Pro osvěžení byla v nabídce domácí zmrzlina, ledová káva a pro nejmenší ledová tříšť. Vrcholem občerstvení byl rautový stůl se sladkými i slanými pochutinami. Pro milovníky sladkého byla v nabídce panna cotta s mangem, či s jahodou, cheesecake s borůvkou a hruškou a koláče na více způsobů. Ze slaných dobrot carpaccio s kozím sýrem, mozzarella capresse, jednohubky s česnekem a hroznovým vínem, nivou a vlašskými ořechy, s uherskou pěnou, bylinkové se sýrem a marinovaným lososem a koprovou pomazánkou.

Společně strávený čas jsme si všichni velice užili a tímto bychom opět rádi poděkovali nejen hostům, vystupujícím ale prakticky všem, kteří se s námi na této oslavě podíleli.

Předchozí článek