SeneCura SeniorCentrum Liberec

Návštěva dravců v SeniorCentru Liberec

Ve středu 14. června 2023 probíhala v dopoledních hodinách tolik oblíbená aktivita s názvem Křeslo pro hosta. Pozvání ochotně přijal chovatel dravců a sokolník, pan Milan Straka, spolu se svými dravci. S rarohem velkým, pojmenovaným jako Bolek. Kánětem Harrisowa se jménem Lara a v neposlední řadě také s jedním zástupcem soví říše, a to s výrem velkým, největší evropskou sovou, kterou nám představil jako pana Frantu.

Během velice zajímavé přednášky jsme se dozvěděli spoustu informací z oboru ornitologie. Přednášející nás ochotně seznámil nejen s historií, metodickými postupy a hlavními úlohami sokolnictví, ale samozřejmě povyprávěl i o jednotlivých ptácích. O jejich tělesných rozměrech, způsobu a délce života, stylu letu a lovu, skladbě jejich jídelníčku, apod. Přednáška a také představení výra Franty, který na terase přelétl nad hlavami klientů a prolétl mezi rozkročenými nohami zástupu odvážlivců.

V médiích je pan Milan Straka znám jako ten, co dokáže s dravci jen málokdo na světě a kdo ví, jestli vůbec někdo. A tak není tak divu, že je vyhledáván filmaři i fotografy z celého světa.

Klienti si pak nejvíce užívali, že si mohou tyto krále oblohy prohlédnout zblízka, pohladit si je, či se s nimi vyfotografovat.

 Další článek