SeneCura SeniorCentrum Liberec

Nový kontejner s klokanem u SeniorCentra Liberec

Nový červenomodrý kontejner s obrázkem klokana, stojí od poloviny listopadu také před SeniorCentrem Liberec ve Vratislavicích. Máte tak možnost darovat nepotřebné oděvy, boty nebo hračky. Uvolníte doma místo a ještě přitom přispějete na dobrou věc!

Charitativní a ekologický projekt KLOK.TEX podporuje Fond ohrožených dětí Klokánek. Odevzdáním použitelných oděvů, obuvi, textilu, kabelek či hraček do sběrných kontejnerů pomáháte dětem, které vaši pomoc potřebují nejvíce. Z každého použitelného kilogramu odevzdaného materiálu putuje jedna koruna na transparentní účet Fondu ohrožených dětí. V loňském roce tak děti z Klokánku obdržely 318 500 Kč, letos je na transparentním účtu díky projektu KLOK.TEX již více než 800 000 korun.

Obyvatelé Vratislavic tak mohou do „klokaního kontejneru“ vhazovat nejen oděvy, spárovanou obuv, ložní prádlo, bytový textil, ale i kabelky, tašky či batohy. Pro odevzdání se nehodí materiál jakkoli znečištěný, vlhký nebo plesnivý. „Nemusíte se bát kontejner u našeho domova SeneCura co nedříve zaplnit, pracovníci KLOK.TEXu jej sváží třikrát týdně a jistě rádi přijedou i mimo tyto dny,“ podotýká Miloslav Klíma.

Až budete tedy příště přemýšlet, kam s vyřazeným textilem či hračkami, pak si vzpomeňte na kontejner s obrázkem klokana.

 

 

 Další článek